U toj prigodi bio je mimohod ulicama od Savske preko Frankopanske i Ilice sve do Trga bana Jelačića gdje je izvedena spektakularna vatrogasna vježba.
Predsjednik Hrvatskog sabora Željko Reiner tom je prilikom naglasio kako su vatrogasne postrojbe, bilo profesionalne ili dobrovoljne, jedan su od najznačajnijih čimbenika za sigurnost društva koje sve nas čuvaju i uče oprezu.
-Iskazujem svima vama zahvalnost i poštovanje. Vi često u akcijama ugrožavate svoje da bi spasili živote drugih. Biti u društvu vatrogasaca, znači biti u društvu hrabrih i požrtvovnih ljudi koji već 140 godina zadužuju ovu našu zajednicu – između ostalog je na svečanosti istakao predsjednik Sabora Željko Reiner koji je zaželio svim vatrogascima sreću i uspjeh u budućim akcijama.


Na svečanosti se okupilo više od dvije tisuće vatrogasaca iz svih krajeva hrvatske među kojima su bili i gosti iz susjednih i drugih zemalja, Slovenije, Austrije, Njemačke, Slovačk i dr.
U prepunoj koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski u Zagrebu održana je svečanoj sjednica Skupštine Hrvatske vatrogasne zajednice na kojoj su organizacijama, institucijama i pojedincima uručivane nagrade, priznanja i odličja.


Između ostalih, Franjo Cavrić, dugogodišnji vatrogasac DVD-a Požega, dobio je najviše priznanje Hrvatske vatrogasne zajednice, Povelju i Plaketu Mirka Kolarića, za životno djelo u razvoju vatrogastva
Odlukom predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović, Red hrvatskog trolista, primio je Željko Petrović, aktualni predsjednik Vatrogasne zajednice Požeško-slavonske županije, za izniman doprinos u razvoju sustava zaštite i spašavanja od požara.

Preuzeto i više na portalu: pozega.eu