Iznenada, 22. svibnja je preminuo naš prijatelj i vatrogasac gospodin Tomislav Gomerčić, Tomson, dugogodišnji član i član Upravnog odbora Dobrovoljnog vatrogasnog društva Požega.

TOMISLAV GOMERČIĆ rođen je 27. svibnja 1956. godine u Požegi u radničkoj obitelji.

            Članom DVD-a Požega postao je 1977. godine, od kada je obnašao mnoge dužnosti, od člana operativne postrojbe, člana Zapovjedništva, predsjednika Nadzornog odbora  do člana Upravnog odbora.

            Zaposlenje u HEP-u ga nije sprečavala da da cijelog sebe u vatrogastvo. Nažalost, nakon odlaska u zasluženu mirovinu, nije stigao uživati plodove svoga rada.

            Dobrovoljno vatrogasno društvo Požega izgubilo je svog istaknutog člana, koji je drugim, mlađim članovima služio kao primjer predanog rada i brige za Vatrogastvo. Za Dobrovoljno vatrogasno društvo Požega njegov prerani odlazak znači nenadoknadiv gubitak, znači prazninu, koja se ne može nadomjestiti i koja će uvijek biti prisutna, a sjećanja na zajedničke akcije i intervencije bit će stalni podsjetnik. Ne postoje u ovom trenutku riječi koje bi mogle opisati kako se osjećamo mi, njegovi kolege i prijatelji koji smo s Tomislavom dijelili sretne i nesretne , opasne i smiješne trenutke.

            Tijekom članstva u Društvu stekao je zvanje vatrogasnog časnika I. klase, te mnogobrojna najviša vatrogasna odlikovanja:

  • Vatrogasnu spomenicu za 40 godina vatrogasne aktivnosti,
  • Zlatnu vatrogasnu medalju,
  • Zlatnu vatrogasnu plamenicu,
  • Spomenicu vatrogasni veteran.

Tijekom obnašanja dužnosti u tijelima DVD-a Požega aktivno je sudjelovao u kreiranju I provođenju preventivnih i operativnih aktivnosti DVD-a, odnosno informativno-promidžbenih smotri, vježbi, natjecanja, te cjelokupnog razvoja DVD-a Požega. Kao predsjednik Nadzornog odbora i član Upravnog odbora vodio je maksimalno računa o kvalitetnom izvršavanju funkcije za koju je DVD-o osnovano, te potrebnih uvjeta za njegovo funkcioniranje.

Bio je čovjek sa vizijom, težeći da DVD-a Požega postane Društvo koje će drugima služiti za primjer.

Posebno je cijenio mladež DVD-a, gledajući u njima nastavak bogate tradicije i garanciju opstojnosti DVD-a Požega.

Njegovim preranim odlaskom DVD Požega i vatrogastvo Grada Požege nepovratno su izgubili čovjeka koji je sav svoj životni žar unio u to vatrogastvo. Bio je toliko običan i toliko poseban.

Izražavamo iskrenu sućut obitelji i rodbini  te kolegama vatrogascima.